viernes, 21 de diciembre de 2012

LA CIÈNCIA DE LA PACIÈNCIA


De tant en tant ens fiquem de mal humor. Potser perquè no hem dormit bé, o perquè a la feina ha anat malament, o fins i tot perquè hem perdut la feina...
Hi ha moltes coses que ens poden alterar l'estat d'ànim!
Són situacions que de vegades sí que podem canviar i de vegades no. Quan no hi podem fer res, ens ho podem agafar de diferents maneres.
Podríem resignar-nos i fixar-nos en la part negativa (i que sovint ens instal·la en la queixa); una altra manera sería acceptar-ho positivament, i a partir d'aquí moure'ns per trobar aspectes positius, oportunitats.
En les relacions entre pares i fills, de vegades podem experimentar alguna situació com altament estressant, podent arribar a sentir-nos fins i tot col·lapsats.
Pretendre trobar una solució immediata al conflicte o problema en que estem encara ens pot ficar més nerviosos.
És aleshores quan podem provar de centrar-nos en com ens trobem, com si ens “miressim des de fora a nosaltres mateixos”, respirar a fons i deixar de cercar una solució ràpida i miraculosa (no n'hi ha).


A aquella actitud li hauriem de sumar vàries coses: escoltar activament el que ens diu l'altra persona, exposar-li tranquil·lament el que nosaltres pensem i com ens sentim, abandonar els desitjos de tenir la raó per damunt de tot (i “guanyar la batalla”) i respectar sempre unes formes correctes. (D'això se'n diu comportar-se assertivament, ja en parlarem un altre dia).
Si tot l'anterior ho fem sincerament, la situació acabarà per desdramatitzar-se i apareixerà una sortida quan menys ens ho pensem. Bé, de fet la sortida l'hauran creat les persones...
I no va malament pensar sempre que “allò que avui és important demà ja no ho és”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Puedes dejar tu comentario/pots deixar el teu comentari